Közületek/Ipar

A klór-dioxid széles spektrumú oxidáló biocid. A klór-dioxid fontos felhasználása a települési ivóvíz kezelésére szolgáló fertőtlenítőszerként. Számos egyéb antimikrobiális felhasználásra is használják, beleértve: szennyvíz fertőtlenítését, kemény felületek fertőtlenítését, fertőtlenítőszerként gyümölcs- és zöldségöblítőkben, hűtőtornyok fertőtlenítésére, Legionella elleni védekezésre, puhatestűek elleni védekezésre és biocid szerként. olajkútban és repedésvízben a rendészeti létesítményekben, járőrautókban.

A ClO₂ gáz a környezeti bakteriális szennyeződések hatékony megszüntetésére is használható az egészségügyi ellátásban. A ClO₂ megengedett expozíciós határértéke 0,1 ppm, rövid távú expozíciós határértéke pedig 0,3 ppm, amelyet az Egyesült Államok Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Hivatala (OSHA) határozott meg. A klór-dioxid gáz 5 ppm koncentrációban irritálja a szem nyálkahártyáját és a légzőszerveket. A ClO₂ bármilyen felhasználása során először is gondos biztonsági elemzést kell végezni. Egyes korlátai ellenére a ClO₂  életképes lehetőséget kínálhat a bakteriális szervezetek kórokozók kivonásában. Az igazoláshoz további vizsgálatok szükségesek

A gázhalmazállapotú ClO₂ Marvelzap UNI fertőzésellenőrzési módszerként való felhasználása az egészségügyi környezetben számos területen előnyös lehet.

A Marvelzap UNI-t a helyszínen száraz köd generátorként használják a szagok eltávolítására és 99,9%-os fertőtlenítőszerként. (a kezelés ideje alatt jelenleg személy, házi kedvenc nem tartózkodhat)

A Marvelzap SANI GEL tökéletes termék a folyamatos szagszabályozás fenntartásához és a kívánt higiéniai szint fenntartásához. (biztonságosan használható, ha személy és háziállat tartózkodik)

Figyelmeztetés: Az FDA már korábban figyelmeztette a fogyasztókat, hogy ne vásároljanak és ne igyanak orvosi kezelésként online árusított klór-dioxid termékeket!