Borászat
Antimikrobiális kezelések.
Az elmúlt években a klór-dioxidot (ClO₂) sikeresen bevezették a tartályok sterilizálására az élelmiszeriparban. A  felületek fertőtlenítése kiemelten fontos  a sörfőzdékben, borászatokban, élelmiszer-feldolgozó létesítményekben és vízrendszerekben az EU/FDA által jóváhagyott antimikrobiális ClO₂ módszerrel.
KLÓR-DIOXID: ÚJ, KÖLTSÉGHATÉKONY ÉS GYAKORLATI HASZNÁLAT
A Marvelzap UNI egy új módszer, amely nagy hozammal tiszta ClO₂ anyagot állít elő költséges berendezések, veszélyes vegyszerek és hosszadalmas továbbképzés nélkül.
A Marvelzap Uni előnyei:
A 2 komponensű örlemény, amelyek e megfelelő mennyiségű vízhez adagolva és összekeverve 3000 ppm ClO₂-koncentrátumot állít elő. Megfelelő tárolás esetén 30 napig stabil. A porok eltarthatósága 3 év, a megfelelően lezárt tartályban tárolásnál.
  A ClO₂ egy jóváhagyott fertőtlenítőszer a helyben tisztított (CIP) alkalmazásokhoz ivóvízrendszerekhez, például italkészítéshez, tároláshoz, szállításhoz és adagoláshoz.
Kiváló oxidálószer, és nem korrozív a vízelosztó és palackozó berendezések infrastruktúrájában.
A klórral ellentétben teljesen eltávolítja a biológiai filmet (biofilm) a teljes vízelosztó rendszerről és arról rendkívül hatékonyan távolítja el a vasat és a mangánt a vízforrásokból.
Nem termel THM-et, HAA-t, MX-et, klóraminokat és más szerves, rákkeltő vagy ösztrogén vegyületeket.
A kutatások eddig nem tudták megállapítani, hogy a ClO₂ használata hozzájárulhat-e olyan kis mennyiségű  hipoklorithoz, amelyek esetleg  elegendőek ahhoz, hogy zavaró mennyiségű TCA-t termeljenek a borászatban.