ClO₂
könnyű használni, könnyű szeretni

A ClO₂-t hasznosító Marvelzap rendszer a leghatékonyabb szageltávolító és fertőtlenítő megoldást kínálja a napjainkban elérhető technológiák között.
A klór-dioxid egy általános kémiai vegyület, amely két oxigénatomból és egy klóratomból áll. Szoba hőmérsékleten a klór-dioxid sárgászöld gáz, amely vízzel érintkezve feloldódik.
A klór dioxidot ne tévesszük össze a klórral. Ennek a gáznak a legfontosabb tulajdonsága, hogy ivóvíz és egyéb anyagok fertőtlenítésére használható, ami nagyon fontossá teszi az ipari és kommunális alkalmazások széles körében. Ezt a gázt általában nátrium-kloridból vagy nátrium-klorátból állítják elő.
A  ClO₂
-t elsősorban orvosi célokra használják fertőtlenítőszerként. Az orvosi beállítástól függetlenül ez a gáz mindenféle laboratóriumi és orvosi berendezést, helyiséget, eszközt és felületet képes fertőtleníteni. Orvosi környezetben elengedhetetlen, hogy a terület steril legyen, hogy csökkentse annak lehetőségét, hogy a levegőben lévő vírus vagy baktérium megfertőzze a betegségben szenvedő pácienst. A klór-dioxid már nagyon hatékonynak bizonyult a legionella pneumophila néven ismert baktérium elleni eljárásokban,  amely a tüdőgyulladás nagyon súlyos formájának kialakulásához vezethet.  A klór-dioxid gáz és hideg köd formában rendkívül hatékony szagtalanító és fertőtlenítőszer, amely gyorsan elpusztítja a baktériumokat, vírusokat. Alkalmazással elpusztítja a szulfidokat, cianidokat és fenolokat, kontrollálja az algákat, semlegesíti a vas- és mangánionokat. A ClO₂  már 0,1 ppm (parts per million) koncentrációban és széles pH-tartományban egy hatékony biocid. A klór és a klór-dioxid egyaránt oxidálószer (elektronfogadó). A klór csak két elektront képes felvenni, a klór-dioxid öt elektront képes elnyelni. Ez azt jelenti, hogy a  ClO₂ 2,6-szor hatékonyabb, mint a klór.

A Marvelzap® termékek mindig gyors és kielégítő eredményt szolgáltatnak. A Marvelzap egyszerű alkalmazással és átfogóan szolgálja életünk  mindennapi szagtalanító és fertőtlenítő igényeit.